„Kod kuće“ je fascinantna antologija stripova, nastala kao rezultat kreativne inicijative umetničkog udruženja Stripotetke. Ova ideja je okupila jedanaest talentovanih strip-autorki iz Srbije, koje su u svojim kratkim stripovima obradile temu rada od kuće i probleme koji nasta- ju kada se granice između rada od kuće i rada u kući izgube. Antologija Kod kuće ima za cilj da doprinese većoj vidljivosti ženskog strip-stvaralaštva, a time i da obogati domaću strip-scenu. 

Izdanje je nastalo u saradnji sa izdavačkom kućom Besna kobila, uz podršku Francuskog instituta u Srbiji, SKC Novi Sad, agencije KomunikArt i kolektiva mladih žena Femix

U oktobru 2023. Antologija kratkog stripa „Kod kuće” nagđena je nagradom „Bogdan Kršić“ za najlepšu knjigu Internacionalnog sajma knjiga u Beogradu.

Strip autorke u izdanju su: Jana Adamović Yana, Iva Atoski, Selena Danilović, Jelena Đorđević, Lea Embeli, Ivana Filipović, Danica Jevđović, Biljana Mihajlović, Ana Milojković Omi, Ana Petrović i Dragana Radanović. Predgovor je napisala Jasminka Petrović.